Премини към основното съдържание

Типология на нелегалните източници за финансирането на тероризма в региона на Сахел

Автор/и:

Светослав Йорданов

E-mail: yordanov_sv@yahoo.com

Светослав Йорданов е докторант в катедра „Сухопътни войски“, факултет „Командно-щабен“ при Военна академия „Георги Стойков Раковски", гр. София. Научните му интереси са в областта на противодействието на радикализацията и тероризма, противодействието на финансирането на тероризма, специализираните методи и подходи за противодействие на тероризма.


Страници от броя

223-234 стр.

Резюме

Настоящият доклад разглежда нелегалните източници за финансиране на тероризма в региона на Сахел, като се фокусира върху нелегалния трафик на наркотици, оръжия и хора, изнудването, отвличанията, грабежите и незаконното експлоатиране на природни ресурси.

Ключови думи

финансиране на тероризма, Сахел, трафик на наркотици, Ал Кайда в ислямски Магреб, Боко Харам, Западна Африка.


Цитиране по стандарт APA:

Йорданов, С. (Декември 2022 r.). Типология на нелегалните източници за финансирането на тероризма в региона на Сахел. Сигурност и отбрана(2), 223-234. Извлечено от https://institute.nvu.bg/sites/default/files/inline-files/2022-2-14-yordanov.pdf

Цитиране по стандарт Chicago:

Йорданов, Светослав. „Типология на нелегалните източници за финансирането на тероризма в региона на Сахел.“ Сигурност и отбрана (Издателски комплекс на Национален военен университет „Васил Левски“), № 2 (Декември 2022): 223-234.

Цитиране по стандарт Harvard-Anglia:

Йорданов, С., 2022. Типология на нелегалните източници за финансирането на тероризма в региона на Сахел. Сигурност и отбрана, Декември, Брой 2, с. 223-234.

Цитиране по стандарт MLA:

Йорданов, Светослав. „Типология на нелегалните източници за финансирането на тероризма в региона на Сахел.“ Сигурност и отбрана 2 (2022): 223-234. <https://institute.nvu.bg/sites/default/files/inline-files/2022-2-14-yordanov.pdf>.